Ecotec natuurverf

Wij en onze doelstelling

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat solventen, acrylaten, en weekmakers die in vele traditionele water verdunbare verven verwerkt worden, zwaar wegen op onze gezondheid en op het milieu.
Daarom hebben wij er ons doel van gemaakt om u hoogstaande decoratieve producten aan te bieden die gezonder en veiliger zijn voor u en uw omgeving. de Ecotec producten worden gekenmerkt door een bijzonder zorgvuldige keuze van de gebruikte grondstoffen en door een minimale chemische bewerking.

Wij en de natuur…verf

bij natuurverf gaat het naast het ecologische deel met name om de verf.
Bij de ontwikkeling werd niet alleen naar het ecologische aspect gekeken, maar ook nadrukkelijk naar de technisch kenmerken.
Aspecten zoals dampdoorlatendheid, het vochtregulerend karakter (voor de leemverf) zijn sterke pluspunten die vochtafzetting – condensatie – of schimmelvorming, die in vele woningen optreedt, mee helpen voorkomen of bestrijden.

Daarnaast zorgen de natuurlijke pigmenten voor grote kleurenrijkdom en een natuurlijke uitstraling.
met Ecotec natuurverf geschilderde leefruimtes stralen meer warmte uit en zorgen voor een aangenamer leefklimaat.

 

ecotec-kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele producten

 

Dispersieverf mat

De Ecotec dispersieverf – mat, is een oplosmiddelvrije elastische muur-en plafondverf die de ondergrond laat ademen. Door het grote aandeel aan vaste deeltjes, vooral marmerpoeder, bezit deze verf een uitstekend dekvermogen.

Eco-Satin

De Eco-Satin dispersieverf, is een zijdeglanzende oplosmiddelvrije elastische muur-en plafondverf die de ondergrond laat ademen. Door haar zijdeglanzend aspect is deze verf goed bestand tegen vuil en is hij gemakkelijk te reinigen. ook heel geschikt boven bijvoorbeeld het aanrechtblad.

Leemverf

De Ecotec leemverf, is een oplosmiddelvrije elastische muur-en plafondverf die de ondergrond laat ademen. door het hoge gehalte aan leem werkt deze verf vochtregulerend. dit houdt in dat de verf het vocht uit de omgeving op kan nemen, dit vocht tijdelijk opslaat, en als het vochtgehalte in de omgeving weer daalt zal de verf het opgeslagen vocht weer afgeven.
Ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer.

 

Deze vochtregulerende eigenschap zal ervoor zorgen dat mensen met luchtwegproblemen of astma zich beter zullen voelen in met leemver geschilderde ruimtes.

 

ProAqua lak

Deze oplosmiddelvrije water verdunbare blijvend elastische dekkende lak voor binnen vormt een ecologisch verantwoord alternatief voor de bestaande oliegedragen lakken.
Deze lak vergeeld niet, is slijtvast, is snel drog en quasi geurloos waardoor hij aangenaam te verwerken is.

 

Een aantal producten van Ecotec dragen het Europese Ecolabel.